Tips voor een vliegende start op maandag

Maandagochtend, de wekker gaat en het eerste wat je denkt is: ‘Nee en je wilt je eigenlijk nog een keer omdraaien en misschien nog een keer en nog een keer’. Maar helaas, het werk roept! Een paar tips voor een goede start op de maandagochtend, of elke dag van de week!

1. Begin eerder
Als je wat vroeger opstaat hoef je je en niet te haasten maar kun je ook wat eerder beginnen, rustig op starten met een kopje koffie. Zo heb je even rustig de tijd om de dag te plannen en eventueel een planning te maken voor de rest van de week. Ik doe dit vaak al op zondag maar mocht ik er niet aan zijn toegekomen dan doe ik dit op maandagochtend.

2. Clean desk
Op vrijdag zorg ik er voor dat mijn bureau leeg is en zoveel mogelijk is opgeruimd en gearchiveerd, taken zijn afgerond zodat ik maandag de week geordend kan starten.
Overigens probeer ik dit de rest van de week wel vol te houden maar het schiet er weleens bij in.

3. Plannen, plannen & plannen
Zoals bij punt 1 al vermeld is de maandagochtend ideaal om eerst een planning te maken van de prioriteiten en een overzichtelijke to do list te maken. Ik heb een app op mijn telefoon maar gebruik ook Post it’s in mijn agenda die ik kan doorstrepen, dit geeft een extra voldaan gevoel!

4. Hit the music, DJ!
Ben je erg moe of met het verkeerde been uit bed gestapt. Zet de radio aan of je favo Spotify list met vrolijke muziek. Dat maakt het de ochtend al een stuk draaglijker!
Zing en dans mee en je word vanzelf vrolijk!

5. Sta stil bij succes
Neem even de tijd om te reflecteren op afgelopen week, wat ging er goed en wat kon er beter? Welke successen heb je gehaald? Je mag jezelf hiervoor best een schouderklopje geven, heb je toch maar weer mooi gedaan!!

Welke tips heb jij voor op de maandagochtend?

 

Afbeeldingsresultaat voor manic monday

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s