4 tips voor een betere balans tussen werk en privé.

We hebben het tegenwoordig allemaal druk met werken, huishouden, boodschappen en sociale contacten. Zelf werk ik 4 dagen, ben ik daarnaast mijn eigen bedrijf gestart als lifestylecoach en ben getrouwd en moeder van een bijna 10 jarige meid. Soms is het lastig om een goede balans te vinden tussen werk en prive en soms ook nog een beetje tijd voor jezelf te kunnen vinden! In dit artikel 5 tips om een betere balans te krijgen.

1. Planning
Maak een duidelijke planning, dit kan een weekplanning zijn waarin je per dag je afspraken, taken en huishoudelijke klusjes inschrijft. Dit geeft overzicht en is altijd fijn om dingen af te kunnen strepen. ‘s Avonds maak ik een planning voor de volgende dag met taken die moeten gebeuren of dingen die ik niet moet vergeten te doen. Hiervoor gebruik ik de app Wunderlist. Heel handig in gebruik! Zorg voor een goede timemanagement.

Work-life-balance4

2. Stel prioriteiten
Ga bij jezelf na wat echt belangrijk is en focus je daarop. Heb je een ontzettende drukke week met je werk, focus je op de hoogste prioriteiten en rond deze als eerste af. Heb je een week vol verjaardagen, zorg dat je ruim van te voren kadootjes hebt gekocht en dit niet nog op het laatste moment moet regelen. Denk ook eens na wat je in je leven wilt bereiken, heb je heel veel ambitie of wil je meer bij je gezin zijn? Veel geld verdienen is natuurlijk leuk maar gelukkig zijn met je gezin of familie en vrienden is ook heel veel waard.

work-life-balance

3. Stel doelen op
Stel doelen op, voor de lange termijn en korte termijn. Hier kun je een dreamboard van maken en als je regelmatig je doelen bekijkt dan zal je ze zeker behalen.Het is natuurlijk ook leuk om even weg te zwijmelen bij je dreamboard of dit nou een vakantie is naar een ver en tropisch land samen met je familie of een dagje shoppen in Parijs en de mooiste Jimmy Choo’s te kopen.

Mind-Map-Setting-Personal-Life-Goals-1174255

4. Zeg nee!
Soms is je agenda overvol en word je gevraagd om iemand te komen helpen of krijg je een uitnodiging voor een verjaardag en wil je eigenlijk geen nee zeggen. Maar soms is het nodig om wel nee te zeggen omdat je zo druk bent of dat je even tijd nodig hebt om wat rustiger aan te doen. Geef dit ook aan en maak gelijk een afspraak voor een later tijdstip. Of zeg dat je wel langskomt maar dan kort, mensen hebben hier vast wel begrip voor.

Hoe zorg jij een goede balans tussen werk/ school en prive?

liefs,
Patricia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s