Yoga time

Time for yoga
yoga

Sinds een aantal jaren beoefen ik yoga maar niet bij een studio of sportschool, maar gewoon vanuit huis. Vanuit mijn ‘domein’, namelijk mijn inloopkast. Op mijn paarse matje doe ik met behulp van een aantal websites of apps mijn yoga routine. Na een aantal jaren heb ik ook een Eigen routine opgebouwd van yoga poses. Ik vind het heerlijk om na een lange dag een half uur tot een uur bezig te zij met yoga, ik voel me daarna ontspannen en merk dat de spanning uit mijn lichaam is. En geniet ik daarna nog even na met een kopje thee. In dit artikel vertel ik wat meer over yoga en laat je een aantal van mijn favoriete websites of apps zien.

Wat is yoga?
Yoga is een eeuwenoude wetenschap of filosofie uit India, het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verenigen, tot evenwicht brengen. Bijvoorbeeld tussen lichaam en geest, denken en voelen maar ook de balans tussen inspanning en ontspanning. Door middel van ademhalingstechnieken, houdingen (asana’s) en meditatie worden je lichaam en geest één. Hierdoor kom je volledig tot rust en breng je je lichaam en geest in een totale ontspanning. Je leert naar je lichaam te luisteren en word bewust van het denken omdat je continue gedachtenstroom tijdelijk word onderbroken en je je energie op een andere manier leert gebruiken.

Voor wie is yoga?
Yoga is voor iedereen en iedereen kan dit beoefenen, je hoeft niet ontzettend lening te zijn, iedereen kan yoga uitoefenen op zijn of haar eigen niveau. Belangrijk bij yoga is met name de aandacht en betrokkenheid en dat je je prettig voelt in de houdingen, het gaat om je eigen beleving.

Er zijn diverse stromen binnen de yoga, de meest bekende in de Westerse samenleving is Hatha Yoga. Een aantal websites die ik regelmatig bezoek;

Yoga with Adriene
Adriene heeft op haar website en Youtube kanaal heel veel fimpjes van dagelijkse yoga tot aan yoga om af te vallen, je kunt hier gratis filmpjes kijken maar ook tegen betaling meedoen in online klassen. Op deze website kun je een kijkje nemen in haar leven via haar blog en ook online shoppen.

Yoga Online
Yoga online is een Nederlands website met filmpjes en informatie, de filmpjes zijn gemaakt door een aantal yoga scholen. Soms is het net even prettiger om naar iemand te luisteren in het Nederlands.

Do you yoga Op deze website vind je veel fimpjes maar ook tips en uitleg over yoga. Ook kun je je inschrijven voor een 30 Day Challenge, dagelijke krijg je een email met een link naar een yoga filmpje. Hier worden bepaalde houdingen of bepaalde houdingen voor bepaalde lichaamsgebieden behandeld. Een goede aanrader voor de echte beginner. De filmpjes zijn gemaakt door Yogi Erin Motz, een enthousiaste die hard yogi.

3fa750fc49805a64c19fb029290ea48a
Yoga apps voor telefoon of tablet

Daily Workout Apps
Deze app geeft de mogelijkheid om een bestaande yoga routine te kiezen van 20 minuten of 40 minuten maar je kun took je eigen routine aanmaken van favoriete houdingen. Naast yoga kun je nog andere Daily Workout apps downloaden om bepaalde lichaamsgebieden strakker en gespierder te maken, denk aan buikspieren, rug, billen maar ook allround. In een filmje worden de routines afgespeeld met uitleg erbij, ik vind dit een erg handige app.

xFit Yoga
In deze app kun je je niveau aangeven door te kiezen voor beginners, gevorderden of expert, daarna kies je uit een yoga routine van 10, 20 of 30 minuten. Je krijgt elke minuut een andere houding te zien met tekst erbij. Zelf vind ik deze wat lastiger in gebruik omdat het geen filmpje is. Je kunt wel alle houdingen bekijken en erover lezen, dit is wel erg handig als je je wat meer wilt verdiepen in de houdingen.

Yoga kleding Yoga kleding is gemaakt van stretch materiaal en zit er comfortabel, voorkom kleding met ritsen of harde band, als je hier op ligt is dat niet comfortabel! Een yogamatje is onmisbaar, je hoeft niet gelijk een hele dure aan te schaffen maar een matje die wat dikker is is wel erg fijn met houdingen waarbij je op de grond moet zitten of liggen. En mooie kleding maakt elke sessie net even leuker, onderstaand wat mooie kledingstukken die op mijn wishlist staan!

Yogha
Yogha heeft hele mooie kleding van geode kwaliteit en het ziet er ook nog eens stylish uit, wat dacht je van een heerlijk reversible vest die tevens past bij je yoga matje? It’s all in the details!

IMG_3076
H&M
Maar ook H&M heeft mooie en betaalbare sportkleding en ook kleding special bestemd voor yoga. En tot en met 4 oktober betaal je geen verzendkosten als je de kortingscode 3143 gebruikt! Jeej, korting, daar houden wij van!

IMG_3070
Namaste!

Advertisements

2 thoughts on “Yoga time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s